Gépjármű hengerfej és motorblokk javítás és felújítás, fémmegmunkálás: 

esztergálás, marás, köszörülés, CNC megmunkálás

A VÉMŰ tevékenységét 1957-ben kezdte, ekkor alapította meg műszeripari üzemét Végh Árpád okleveles technikus, műszerész, esztergályos és lakatos mester.

A kapcsolatfelvétel már 1959-ben megtörtént, a VÉMŰ ettől kezdve készített különféle csapágyakat és gömbcsuklókat a svéd vállalat részére. Az SKF viszonteladói hálózata részére csapágy átalakításokat ma is végez a VÉMŰ. A csapágyak készítéséhez szükséges géppark, szerszámozottság és mérőműszerezettség, valamint a szakmai háttér hozta magával a gépjármű hengerfejek felújítását, valamint az ehhez kapcsolódó alkatrészgyártást, amelyek több mint 60 éve megszakítás nélkül a cég tevékenységi körébe tartoznak.

A folyamatos beruházások, fejlesztések következtében sikerült az ország egyik legfelszereltebb és egyben legmodernebb hengerfej felújító üzemét létrehozni.

A VÉMŰ jelenleg több magyarországi közép-, és nagyvállakozással, és kisebb üzemmel áll kapcsolatban, de együttműködik határon túli, osztrák, német, cseh, svájci, moldáv hengerfej megmunkáló vállalkozásokkal is.

A VÉMŰ családi vállalkozásként működik. Az alapító Végh Árpád. Fia, Végh László mérnöki végzettséggel rendelkezik, és cégvezetőként tevékenykedik a vállalkozásban. Ő intézi a cég műszaki ügyeit, de tanácsadóként más cégek munkájában is részt vesz. a gazdasági ügyeket Végh Zsuzsanna, az alapító lánya intézi, aki üzemmérnök.

Referenciáink és
partnereink